Toiduteadus

Huviringis “Toiduteadus” saavad õpilased kokkamise ja küpsetamise abil bioloogia, keemia ja füüsika teadmisi kinnistada, juurde õppida ja näha nende reaalseid rakendusi. Samuti arendab huviring õpilaste praktilisi oskusi köögis ja kasvatab neis julgust toidutegemise ja loodusteadustega edaspidi tegeleda.

Huviring on mõeldud põhikooli kolmandale kooliastmele ehk 7.-9. klassi õpilastele, kes huvituvad kokandusest, loodusteadustest või mõlemast. Igas tunnis tutvume ühe keemia, füüsika või bioloogia teemaga ning näeme selle avaldumist päris maailmas toitu valmistades. Iga tunni lõpuks valmib toit, mida saavad õpilased ise süüa või koju viia. Kui huvilisel esineb toiduallergiaid või toitumiserisusi, tuleks sellest kindlasti varem teada anda, sest õppetöö oluline osa on toiduainete käsitlemine.

Kellele? 7.-9.klassi õpilastele

Kus? Tartu loodusmajas, Lille 10

Millal? Vaata täpsemalt tunniplaanist

Mida teeme?

  • Iga tunni lahutamatu osa on omandatud teadmiste kasutamine toidu valmistamiseks.
  • Õpilased saavad näha ja maitsta enda töö vilju ning saada maitsva toidu valmistamisest eduelamusi.
  • Tunnis on õpilastel pidevalt võimalus küsida ja kaasarääkida, mis hoiab õpilase mõtteid õpitava juures.

Suund: loodus- ja täpisteaduste suund

Maksumus: 26€ kuus