Väikese elurikkuse rada – Olulisus inimesele

OLULISUS INIMESELE

Erinevate putukate ja putukatest tehtud toodete toiduks tarbimisele hakkavad lähitulevikus kehtima ühtsed üleeuroopalised reeglid. Kuid juba praegu võivad Eesti tootjad kasvatada Euroopa Toiduohutusameti (EFSA) koostatud nimekirjas olevaid putukaliike, toota tervetest putukatest jahu ning valmistada erinevaid tooteid, näiteks putukajahu ja seda sisaldavaid pagaritooteid, batoone ja hommikusöögihelbeid.

Putukate toiduks kasvatamine on kordades ressursisäästlikum kui sigade või veiste kasvatamine. Näiteks kilgid on suurepärane alternatiiv lihale, loomsele valgule, sest nad sisaldavad 2–3 korda rohkem valku kui liha.

 

https://maablogi.ee/2021/01/29/osa-putukaliikide-inimtoiduks-kasvatamisele-ja-kaitlemisele-enam-takistusi-pole/

https://www.postimees.ee/7156736/tahaksid-ka-proovida-eesti-naised-toodavad-putukatest-toitu