Mobiilne infopunkt Karlova perepäeval 18.05.2019

Mobiilne infopunkt Karlova perepäeval 18.05.2019

Tartu loodusmaja andis ka sel aastal Karlova perepäevale hoogu mitmete vahvate tegevustega. Kuna maikuu on traditsiooniliselt looduskaitsekuu, siis pühendusime ka meie sel päeval elurikkuse märkamisele loodusmaja pargis. Väikesed ja suured loodusvaatlejad võisid endale meisterdada binokli, et sellega loodusmaja parki orienteerumisretkele minna. 

Külastajatele oli avatud ka Tartu loodusmaja liigirikas talveaed ning loomatuba. Karlova pered said oma teadmised proovile panna harivas ja lõbusas jäätmesorteerimise mängus. Jagasime nõuandeid ja nippe, kuidas jäätmete teket üldse vähendada. Inspireerivat lisalugemist loodussäästliku elustiili kohta leiad kindlasti ka blogist Suletud ring ja blogist Nullkulu

Lisainformatsiooni Tartus asuvate jäätmejaamade kohta leiad SIIT.

 

Binokli meisterdamine on tegelikult väga lihtne.

Vaja läheb kahte WC-paberi rulli südamikku, värvilise paberi ribasid, liimipulka, klambrilööjat, vilt- või värvipliiatseid binokli kaunistamiseks, naasklit ja nööri.

Töö käik:

  • Vali eelmistest meisterdamistest allesjäänud paberijääkide seast endale meeldivat värvi ribad ja liimi nendega WC-paberi rullid üle.
  • Aseta rullid tihedalt kõrvuti ja klammerda klambrilööjaga mõlemalt poolt umbes 1 cm kauguselt ava otstest kokku.
  • Tee naaskliga rullide väliskülgedesse (samuti 1 cm ülaservast) augud, sikuta neist paraja pikkusega nöör läbi ja tee pidav sõlm
  • Soovi korral kaunista binokkel vilt- või värvipliiatsitega, riputa kaela ning seejärel oledki valmis suunduma põnevale uurimisretkele!

Pildis näeb kõik välja nii:

 

 

Mobiilse infopunkti tegevusi toetab  SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Keskkonnainvesteeringute KeskusTartu loodusmaja