Rõõmsad maitseelamused kevadeks

Kevad tuleb kiiresti ning enam ei lähe kaua, kuni ta juba uksele koputab. Oodata on rändlinde ja päikeselisi päevi. On paras aeg õue minna ja ennast värskendada. Kuid mõnikord võib ka vihma sadada. Mida sellisel puhul teha? Väljas vihma käes pole ju mõnus passida. Appi tuleb Loodusmaja kokanurk, et rõõm kevadest siiski ei lahtuks. Seekord on kavas sõrnikud.

Kõigepealt sellest, mis need on. Sõrnikud on kohevad, maitsvad ja pontsakad kohupiimakotletid, mis meeldivad paljudele ning on lihtsasti valmistatavad. Sõrnikuid võib süüa ükskõik, millal: kas pühapäeval hommikusöögiks või siis, kui on soov millegi magusa järele.

Retsept neljale on järgmine.

 

Vaja läheb:

500 g kohupiima

2 munakollast

1 dl nisujahu

veidi soola

1‒2 sl suhkrut (selle asemel võib ka mett panna)

veeretamiseks nisujahu

praadimiseks õli

Soovi korral võib tainale lisada ka rosinaid

Serveerimiseks: moosi, hapukoort või midagi muud meelepärast

 

Valmistamine:

  1. Sega kohupiim munakollaste, jahu, soola ja suhkruga ühtlaseks massiks. Sõtku see ühtlaseks tainaks.
  2. Rulli tainas piklikuks vorstikeseks, keera fooliumi sisse ja pane umbes pooleks tunniks külmkappi tahenema. Selle sammu võib ka vahele jätta, kuid nii on tainast hiljem parem vormida.
  3. Raputa lauale ja kätele jahu, vormi tainast väikesed pallid ja vajuta need umbes 1 cm paksusteks pätsideks. Kui oled enne teinud tainast vorsti, siis lõika sealt parajad jupid ning vormi need pätsikesteks.
  4. Kuumuta pannil õli. Küpseta sõrnikuid keskmise kuumusega 3‒5 minutit, kuni need on mõlemalt küljelt kuldpruunid. Serveeri moosi, hapukoore või muu meeldiva lisandiga.