10. jaanuari pärastlõunal kohtus Kännuseente toimetus, nimetagem meid kännuämblikeks, et üheskoos kaloririkkalt aega veeta.
Toimetuse juhtimise võttis üle toimetaja Mari, kes usinalt kolleegidele ülesandeid jagas. Hoolimata tahtmatutest muudatustest retsepti osas, said küpsised siiski imemaitsvad. Kogu protsess tõestas, et lisaks ajalehe toimetamisele kõlbab toimetus ka kokandusmaailma.
Pärast kokandussaginat ning suhkrust saadud energiat arutasime, kuidas jõuda veelgi rohkemate lugejateni. Kuna käimas on nii Eesti kui ka Tartu loodusmaja juubeliaasta, mõtlesime kuidas neid ajalehetoimetuse poolt erilisemaks teha – 7. märtsil on tulemas eriline loodusteatrite õhtu ning samuti edastame kogu käesoleva aasta vältel loodusmaja vilistlaste ja töötajate mõtteid.
Kosutavate kookoshelveste retsept
Vaja läheb:
4 muna
200-220 g (pruuni) suhkrut
2 sl vaniljesuhkrut
400 g kookoshelbeid (võib asendada osaliselt mandlilaastudega)
Soovi korral laimi
Valmistamine:
Vahusta munavalge suhkruga, lisa kookoshelbed (ja mandlilaastud). Aseta tainas u 15 minutiks külma tahenema. Vormi kahe teelusika või osavate näppudega küpsised ja aseta need u 1,5 cm vahega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 175 kraadi juures kuldkollaseks (u 15 minutit). Küpsised on väga head nii soojalt kui ka külmalt.
Jätku leiba!

