Teadus toidus

Öeldakse, et söömine on ainus töö, mis toidab. Aga kuidas valmib söök? Oled ehk mõelnud, miks on vaja muffinitaignale lisada küpsetuspulbrit? Kuidas saab piimast juust ja jogurt?


Kus? Tartu Loodusmajas, Lille 10, köögis

Millal? Vaata täpsemalt tunniplaanist

Mida teeme?

  • “Teadus toidus” huviring võtab vaatluse alla toidu, selle valmistamise ning protsessid, mis toimuvad toidu valmistamise käigus. Kuigi huviring hõlmab ka toidu valmistamist, ei tähenda see retseptiraamatust näpuga järje ajamist. Pigem avastame toidu valmistamise käigus, miks ja kuidas…
  • Huviring läheneb toidutootmisele maast madalast: linna-aiaduse võimalustest kuni toodete turundamise ja müümiseni välja.

„Science in food“

Have you ever wondered, why there is a need to use baking powder when making muffins? Or how milk becomes yoghurt or kefir or cheese?

  • These are some of the questions „Science in food“ program deals with, in a hands on and in an investigative way.
  • „Science in food“ is an afterschool program meant for students who are interested in science and would like to apply their knowledge and skills into cooking. This program is suitable for 7th- 12th grade students.The class takes place once a week on Wednesday at 16.00-18.15.

The class is taught by Tormi Kotkas, e-mail: tormikotkas@gmail.com