Perega loodusmajas – SUVI 2021

Tartu loodusmaja on üks laste, loomade ja taimede rõõmus salamaailm, mis on peidetud kesklinna teede ja hoonete vahele. Elame siin omas rütmis, õpetades ja kasvatades lapsi, noori ja peresid rohelisemateks ja hoolivamateks inimesteks. Ja et osata hoolida, selleks tuleb osata märgata! Loodusmaja utsitab lapsi, noori ja täiskasvanuid liigirikkust märkama, uurima ja hoidma ning meelitab kogu linnarahvast elu läbi roheliste prillide vaatlema – vanaemast pisipõnnini ja kohalikust turistini.

5+ põhjust, miks suvel
perega loodusmajja tulla

  1. MÄNGUD JA AVASTUSRAJAD 
  2. LÕBUSAD ÕUEMÄNGUD 
  3. LIIGIRIKAS TALVEAED JA KILPKONNAD 
  4. VAHELDUSRIKAS NÄITUSEPROGRAMM 
  5. MÄNGUVÄLJAKUGA PARK JA PIKNIKUALA 
õuemängud  

 

 


  • Puude teemaline avastusterada “Pungast puuni, käbist kännuni”
    Kokku 11 puude teemalist ülesannet eri kohtades loodusmajas sees ning pargialal. Mängija saab igast punktist vihje, kus asub järgmine ülesandepunkt. Kaasa saab lahendusvihiku, kuhu saab märkida on vastused + on lisanuputamist, mida saab teha omale sobival ajal ja kohas. Sobib vanusele: alates kooliõpilased (kes oskavad lugeda) iseseisvaks lahendamiseks või väiksematele koos lapsevanemaga.

  • H20 külastusmäng
    H2O külastusmäng on mõnus kogupere ja kogu suve kestev külastusmäng, mille jooksul tuleb külastada Lõuna-Eesti loodus- ja teaduskeskusi, lahendada seal ülesandeid ja koguda mängu vihikusse templeid. Sel aastal uurime ning märkame minu ja looduse vahelisi seoseid. Kas mina saan elada ilma looduseta? Aga loodus ilma minuta? Kas on midagi, mida mina saan täna päriselt teha selleks, et loodus minu ümber säiliks? Sobib vanusele: alates kooliõpilased (kes oskavad lugeda) iseseisvaks lahendamiseks või väiksematele koos lapsevanemaga.

  • Šifrimäng “Sabad ja sarved”
    Koodimurdmismäng, kus tuleb lahti saada 5 üksteise sisse peidetud kasti. Igas kastis on vahendid järgmise ülesande lahendamiseks ja kasti avamiseks. Ülesannetele lahendused leitakse loodusmajas eri kohtadest. Viimases kastis on meisterdamisülesanne. Koolilastele (kes oskavad lugeda) iseseisvaks lahendamiseks või väiksematele koos lapsevanemaga.

Šifriseiklus "Sabad ja sarved"

  • Loodusteaduste kastipeitus
    Ülesanded on erinevatel teemadel: jäätmed, talveaiasaadused, puud, imetajad jne. Tuleb otsida pesakaste, avada lukud, piiluda kasti sisse, nuputada ja lahendada ülesandeid. Sobib vanusele: alates kooliõpilased (kes oskavad lugeda) iseseisvaks lahendamiseks või väiksematele koos lapsevanemaga.

 

  • Kaardiga orienteerumine loodusmaja pargis
    Mängija saab osta infopunktist paberil orienteerumiskaardi, mille järgi liikudes otsib ülesandepunkte, mõtleb ja nuputab. Igas punktis kirjutab üles vastuse, millest saab 1 tähe kogu mängu lahendussõna leidmiseks. Kui kogu rada on läbitud, on lahendussõna koos. Sobib vanusele: alates kooliõpilased (kes oskavad lugeda) iseseisvaks lahendamiseks või väiksematele koos lapsevanemaga. 

Tartu loodusmaja suvine pargiseiklus

 


NÄITUSED

Bakterinäitus Tartu loodusmajas

anne vasara vitraaž

puud

 


MUUD HUVITAVAT

Liigirikas talveaed kilpkonnadega
Akvaarium ja loomatuba*
Mänguväljakuga park ja piknikuala
Võimalus laenutada õuemänge ja piknikunõusid
Tellimisel ekskursioonid ja õpitoad
Müügil loodussõbralikud meened
Palmiõlivaba jäätis ja jahutav kombucha

* Loomatoa külastamine erikokkuleppel 


PILETIHINNAD 

Ainult erinäitus “Mina, Superorganism” Täis 3 € / soodus 2 € / pere 10 €
Ainult majakülastus  (sh talveaed) Täis 3 € / soodus 2 € / pere 10 €
Erinäitus + majapilet koos Täis 5 € / soodus 3 € / pere 13 € 


SUVEL OLEME AVATUD:
T-R kl 10-18 ja L kl 11-16
Jälgi meid ka sotsiaalmeedias!
#teeviitloodusejuurde #tartuloodusmaja